Dragi frați și surori,
Nu știu ce anume vă ocupă gândurile în această perioadă însă vă propun să vă îndreptați atenția asupra unui pasaj biblic:
,,Harul şi pacea să vă fie înmulţite prin cunoaşterea lui Dumnezeu şi a Domnului nostru Isus Hristos! Dumnezeiasca Lui putere ne-a dăruit tot ce priveşte viaţa şi evlavia, prin cunoaşterea Celui ce ne-a chemat prin slava şi puterea Lui, prin care El ne-a dat făgăduinţele Lui nespus de mari şi scumpe, ca prin ele să vă faceţi părtaşi firii dumnezeieşti, după ce aţi fugit de stricăciunea care este în lume prin pofte. De aceea, daţi-vă şi voi toate silinţele ca să uniţi cu credinţa voastră fapta; cu fapta, cunoştinţa; cu cunoştinţa, înfrânarea; cu înfrânarea, răbdarea; cu răbdarea, evlavia; cu evlavia, dragostea de fraţi; cu dragostea de fraţi, iubirea de oameni. Căci, dacă aveţi din belşug aceste lucruri în voi, ele nu vă vor lăsa să fiţi nici leneşi, nici neroditori în ce priveşte deplina cunoştinţă a Domnului nostru Isus Hristos”. — 2 Petru 1:2-8
Este un pasaj în care găsim o urare, o asigurare, o impulsionare și o constatare. Apostolul Petru le urează destinatarilor săi o înmulțire a harului și a păcii, prin cunoașterea lui Dumnezeu și a Domnului Isus Hristos. Cred că sunt lucruri de care fiecare are nevoie și nu trebuie să stăm prea mult pe gânduri pentru a înțelege că lumea în care trăim are nevoie acută de aceste lucruri. Asigurarea menită să-i însuflețească pe destinatarii epistolei poate să funcționeze ca o încurajare și pentru noi; este asigurarea că, în bunătatea Sa, Dumnezeu oferă credincioșilor tot ce au nevoie pentru o viață trăită cu evlavie, a cărei evoluție conduce către cea mai înălțătoare stare la care poate aspira omul: împărtășirea firii dumnezeiești. Desigur, aceasta se întâmplă ca o consecință a credinței în jertfa ispășitoare a Domnului Isus Hristos. Evidența acestei credințe însă constă și în atitudinea pe care o manifestăm față de tendința păcătoasă a lumii în care trăim și perseverența în formarea unui stil de viață în care se regăsesc fapte bune, cunoștințe biblice, înfrânare, răbdare, evlavie, dragoste frățească, iubire față de oameni. Constatarea Apostolului Petru este că atunci când se conturează un astfel de stil de viață, credinciosul este motivat, angajat și mai ales, cu rezultate vizibile în ce privește cunoașterea mântuitoare a Domnului Isus Hristos.
Sorin G. Covaci